Mistä halvin remonttilaina? Katso parhaat vaihtoehdot

Remonttilaina voi olla niin vakuudeton kuin vakuudellinen kulutusluotto tai asuntolaina; sopivin rahoitusratkaisu riippuu monesta tekijästä. Halvin remonttilaina löytyy varmasti, kun vertaat lainantarjoajia ja haet lainaa palvelustamme.

Siirry Lainavertailuun

Remonttilaina lyhyesti

Kodin tai vaikka kesämökin remontti tulee ennemmin tai myöhemmin vastaan lähes kaikilla. Oli kyseessä sitten kyseessä pelkän keittiön tai kylpyhuoneen remontti, katon huolto tai koko talon saneeraus, täytyy projekti kustantaa jollain tapaa. Koska remontit tuppaavat olemaan kalliita, ei kaikilla ole suoraa varaa kustantaa sitä kokonaisuudessaan. Remonttilaina voi olla tällöin hyödyllinen rahoitusratkaisu.

  • Lainaa remonttia varten
  • Voi lainaa pankilta tai rahoituspalvelulta
  • Voi liittää asuntolainaan
  • Voi olla kulutusluotto

Remonttilaina voi olla kulutusluotto tai liitetty asuntolainaan. Remonttia varten pankista haetut lainat ovat pääsääntöisesti joko liitetty asuntolainaan tai ne ovat vakuudellisia kulutusluottoja, joissa vakuutena toimii itse remontoitava kohde. Muilta palveluilta haettuna asuntolaina on käytännössä vakuudeton kulutusluotto, jolle ei siis anneta takeita.

Oikean lainaratkaisun valinta riippuu mm. remontin laajuudesta, aikataulusta sekä hakija- ja antajakohtaisista seikoista. Kulutusluotolla voi rahoittaa minkä tahansa remontin, kun taas asuntolainalla voi remontoida vain, jos tietyt tarkat ehdot on täytetty. Vakuudeton kulutusluotto on helpohko saada, mutta voi osoittautua hieman muita ratkaisuja kalliimmaksi.

Esimerkiksi:

Tällä sivustolla voit vertailla rahoituspalveluiden kulutusluottoja 70 000 € asti. Hae vertailemalla halvin remonttilaina helposti ja nopeasti.

Vakuudellinen kulutusluotto remonttilainana

Vakuudellinen kulutusluotto on hyvä rahoitusratkaisu remonttien kohdalla, varsinkin hieman suuremmille projekteille. Kun lainasumma kasvaa suuremmaksi, on kannattavaa saada matalampi korko lainalle antamalla vakuus esimerkiksi auton tai itse asunnon muodossa. Tietenkin tässä tapauksessa kannattaa huolehtia lainan lyhentämisestä, ettei vahingossa menetä koko asuntoaan, kun se on laitettu vakuudeksi. Vakuudellista lainaa haetaan yleensä pankeilta, tosin vakuuksien tuomia hyötyjä voi tiedustella muilta rahoituspalveluilta.

Vakuudeton kulutusluotto remonttilainana

Vakuudeton kulutusluotto sopii kaikenlaisten remonttien kustantamiseen ja on varteenotettava vaihtoehto varsinkin silloin, kun hakija ei voi tai halua vakuuttaa tai takaa lainaansa. Käytännöllisimmillään vakuudeton remonttilaina lienee, jos kyseessä on vähän pienempi remontti, esimerkiksi muutaman tuhannen huoneistoremontti. Vakuudetonta lainaa kyllä saa jopa 70 000 € saakka, eli tätä vaihtoehtoa ei tule poissulkea suuremmissakaan projekteissa.

Vakuudettomassa lainassa on hyviä ja huonoja puolia. Vakuudettoman lainan verkon rahoituspalvelusta saa haettua jopa päivän sisällä, eli remontin aikataulunkaan ei pitäisi olla ongelma. Tarjontaa on paljon ja lainanhaku on pankkilainoihin verrattuna helppoa ja suoraviivaista. Vakuudettoman remonttilainan huonona puolena voi pitää verrattain suurempaa korkoa, joka johtuu luonnollisesti vakuuden puutteesta.

Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessa kannattaa hyödyntää vertailua, mikäli haluaa löytää edullisimman tarjouksen.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Remonttilainan liittäminen asuntolainaan on mahdollista, jos remontti tapahtuu asunnon hankinnan yhteydessä; esim. jos vaikka ostaa vanhemman talon, jonka haluaa kunnostaa uuteen uskoon. Tällöin hakijan täytyy tietenkin asuntolainaa hakiessa ilmoittaa remonttiaikeistaan. Remonttilaina asuntolainan päälle voi käydä myös jo omistettuun asuntoon, jos remontti kohdistuu perusluonteiseen talon ylläpitoon tai huoltamiseen, eikä esim. yksittäisen huoneen ehostamiseen.

Remonttilaina asuntolainana on usein edullisimpia vaihtoehtoja projektin rahoittamiseen. Pankista haetuissa asuntolainoissa on verrattain matala korko, mutta myös kulutusluottoja pidemmät maksuajat. Pidempi laina-aika tarkoittaa käytännössä myös lisäkustannuksia esim. tilinhoitomaksujen yms. seurauksena. Pankkien kanssa voi myös ehkä neuvotella enemmän tarpeen vaatiessa, esim. jos maksuaikaa tarvitsee luultua enemmän.

Remontin osamaksurahoitus

Remonttiyritykset (ja esim. lasitusfirmat yms.) tarjoavat töilleen usein erillistä rahoitusratkaisua tai osamaksurahoitusta. Tällöin yrityksen edustaja käytännössä hakee lainan hakijan puolesta. Osamaksuratkaisut ovat varsin suosittuja, koska ne vähentävät lainanhakuun liittyvää työtä. Huonoksi puoleksi voi näissä kuitenkin laskea sen, ettei lainaa voi kilpailuttaa, koska remonttiyritykset tekevät yhteistyötä jonkin tietyn pankin tai rahoituspalvelun kanssa.

Remonttilaina & verovähennys

Remonttilainaa hakiessa kannattaa ottaa selvää, voiko siinä hyödyntää asuntolainan koron verovähennystä. Oman vakituisen asunnon peruskorjauksessa lainan korot voi vähentää verotuksessa. Tavallisia asunnon vuosikorjauskuluja ei voi vähentää verotuksessa. Vuosikorjauskulut ovat asunnon normaalia kunnossa- ja ylläpitoa koskevia kuluja. Esimerkiksi pelkkää seinien maalausurakkaa ei voi vähentää verotuksessa.

Remonttikuluihin on mahdollista saada tukea myös valtiolta tietyissä tapauksissa, kuten jos asunnossa asuu vammaisia tai vanhuksia. Myös historiallisesti merkittävien asuntojen remonteissa voi saada rahoitustukea.

Muista vertailla remonttilainoja ennen hakemista

Päätit sitten hakea vakuudetonta tai vakuudellista kulutusluottoa remonttilainaksi, niin lainavertailu kannattaa hyödyntää parhaimman tarjouksen löytämiseksi. Remonttilainoja myöntävät erilaiset toimijat ja näiden lainatuotteissa on merkittäviä hintaeroja. Jos vain ottaa ensimmäisen vastaan tulevan lainan, voi päätyä maksamaan remontistaan tuhansia euroja enemmän kuin toisella lainalla. Ensinnäkin tulee kiinnittää huomiota lainan koron suuruuteen. Lainoihin kuuluu korkojen lisäksi muitakin kustannuksia, kuten tilinhoitomaksuja yms. riippuen hieman, millaista kulutusluottoa hakee. Esimerkiksi joustoluotto sisältää myös nostomaksun jokaisesta nostetusta summasta. Nämä muut kulut yhdessä koron kanssa muodostavat todellisen vuosikoron, joka antaa osviittaa lainan todellisesta hinnasta.

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa myös lainan kustannuksiin. Pidemmällä laina-ajalla kuukausierät eivät välttämättä ole niin suuria, mutta hakija joutuu maksamaan muita kuluja (kuten tilinhoitomaksuja) lyhyempää lainaa enemmän. Liian lyhyt laina-aika taas voi pistää hakijan ahtaalle liian suurien kuukausierien muodossa. Tästä syystä lainaa kannattaa verrata toisiin kokonaisuutena.

Remonttilainan hakemisesta

Remonttilainoja myöntävät niin pankit kuin erimuotoiset rahoituspalvelut. Pankkien remonttilainoissa on tyypillisesti matalammat korot, mutta hakijakohtaiset vaatimukset ovat tiukemmat ja lainahakemuksen käsittelyssäkin kestää vähintään pari päivää. Asuntolainaan yhdistettynä remonttilaina täytyy käyttää vain ja ainoastaan sovittuun tarpeeseen, kun taas suurta kulutusluottoa voi käyttää hieman joustavammin miten haluaa.

Muiden rahoituspalveluiden remonttilainat ovat ainakin koroltaan pankkilainoja hieman kalliimpia, mutta silti yllättävän kilpailukykyisiä. Lisäksi näitä kulutusluottoja saa selvästi vaivattomammin; lainaa netistä voi hakea todella nopeasti täyttämällä lainahakemus toimijan sivuilla. Tämän jälkeen hakija voi saada lainatarjouksen jopa muutamassa minuutissa.

Muista, että lainatarjoukset ovat aina tapauskohtaisia. Kun katsot esim. sivuiltamme lainanantajien viitetarjouksia, nämä eivät kerro täyttä totuutta lainasi hinnasta. Todellisen hinnan näkee vasta lainatarjouksesta, jossa on huomioitu sinun taloudellinen tilanteesi, maksukykysi yms.

Älä ota suurta lainaa keveästi:
Mieti aina, että paljon lainaa tarvitset ja mikä laina-aika olisi optimaalinen. Onko kulutusluotto se sopiva ratkaisu vai pyritkö vielä saamaan pankkilainaa. Jos sinulla on säästöjä, niin harkitse niiden käyttöä remontin kustantamiseksi.

Vaatimukset remonttilainan saamiselle

Remonttilainan vaatimukset vaihtelevat palvelukohtaisesti. Yleiset ehdot kuitenkin pätevät:

  • Täysikäisyys
  • Säännölliset tulot
  • Hyvät luottotiedot
  • Vakituisesti Suomessa

Remonttilainaa ei välttämättä saa, vaikka näennäisesti täyttäisikin kaikki vaatimukset. Tämä johtuu siitä, että lainat määritellään tapauskohtaisesti. Ehkä sinulla on olemassa olevaa velkaa, joka vaikuttaa asiaan. Voi myös olla, että lainasumma on liian suuri suhteutettuna tuloihin ja menoihin. Tässä tapauksessa kannattaa varmaankin hakea pienempää lainaa, antaa vakuus tai vaihtaa toimijaa. Jos remonttilainahakemuksesi hylättiin, suuntaa lainavertailuumme ja lähettää hakemus jokaiseen paikkaan joka vaikuttaa lupaavalta.

Kun haussa on halvin remonttilaina, Lainapanimo auttaa

Lainanantajien tarjoamissa remonttilainoissa on suuria eroja. Mitä suurempi summa on kyseessä, sitä merkittävämmäksi erot koroissa kasvavat; muutaman prosenttiyksikön eri voi merkitä tuhansia euroja. Toisaalta, myös pienemmissä summissa kustannuserot voivat olla merkittäviä. Halvin remonttilaina löytyykin, kun laittaa lainat heti vertailuun.

Lainapanimosta löydät kaiken oleellisen järkevän lainapäätöksen tekemiseen, lainojen koroista muihin kuluihin. Voit verrata Suomessa toimivien lainanantajien myöntämiä luottoja haluamallasi summalla. Vertailun käyttö on todella helppoa: valitse vain lainasumma ja voit aloittaa vertailun. Valittuasi toimijan voit lähettää tälle hakemuksen tai halutessasi voit vaikka lähettää hakemuksen jokaiseen; tällä tavalla kilpailutat lainoja. Koska jokainen tarjous on uniikki, et voi täysin satavarmasti tietää mitä kukin toimija tarjoaa ennen kuin vastaanotat heidän tarjouksensa. Tarjouksen vastaanotto ei siis sido mihinkään ja näin voit vertailla tarjouksia ennen lopullista päätöstä.

Remonttilaina auttaa unelmien kodin toteuttamisessa tai hyväksi todetun kunnossapidossa. Kyse on kuitenkin usein suhteellisen suuresta lainasta, eli järjenkäyttö kannattaa heti alusta asti. Luottovertailumme avulla löytää varmasti vaivattomimman ja edullisimman remonttilainan heti.