Pikavippi: Lue faktat, vertaile & hae pikalaina heti


Lainavertailu

Pikavippi lyhyesti

Arjessa tulee välillä vastaan tilanteita joissa menot voivat päästä yllättämään niin, ettei budjetti riitä kaikkeen tarpeelliseen. Tällaisissa tilanteissa pienikin lisäraha voi merkitä paljon. Joskus voi tarvita lainaa heti tilille; näinä hetkinä pikavippi eli pikalaina on usein helpoin ratkaisu; rahat voivat olla tililläsi jopa muutamassa minuutissa.

  • Yksityishenkilön vakuudeton pienlaina
  • Usein välittömään tai yllättävään tarpeeseen, yleiseen kulutukseen
  • Pikavippi on yleensä 50 – 500 euron kokoluokkaa
  • Lyhytikäinen, maksuaika max. 3 kk
  • Ikäraja 18 vuotta

Pikavippi on lyhytikäinen, yksityishenkilölle myönnetty pienehkö kulutusluotto. Pikavippi on aina vakuudeton ja niitä myöntävät eri muodoissa kymmenet Suomessa toimivat rahoituspalvelut. Pikavippien etuja ovat niiden nopeus ja helppous; pikalainan saa aina ilman vakuuksia tai takausta, niitä haetaan usein esim. tekstiviestillä ja se voi olla hakijan tilillä jopa parissa minuutissa hakemuksen lähettämisestä. Vastapainona niiden vakuudettomuudelle pienlainoissa on kuitenkin usein tavanomaista kulutusluottoa hieman suuremmat kulut.

Pikavipit olivat ennen suosituin lainamuoto Suomessa, mutta joitain vuosia sitten tehdyt lakimuutokset kuitenkin muuttivat käytäntöjä ja monet firmat alkoivat tarjota myös vaihtoehtoisia pienrahoitusratkaisuja, joita ovat esim. joustoluotot. Pikavipit ovat kuitenkin yhä suosittuja lyhyen varoitusajan lisärahoituskeinoja.

Pikavippien tarkat ehdot ja kulut vaihtelevat paljon lainantarjoajasta riippuen. Joissain vipeissä on suurempi kuukausikorko, toisissa suurempi nostomaksu. Riippuen lainatusta summasta, nämä erot voivat merkitä kymmenien eurojen kustannuseroja vipin takaisinmaksussa. Muun muassa tästä syystä pikavippivertailu kannattaa aina ennen hakupäätöksen tekemistä.

Huom!

Halvin tai muuten paras pikavippi löytyy vain vertailemalla. Koska pikavippejä myönnetään matalla kynnyksellä, tutustu lainoihin tarkasti ennen päätöksen tekemistä.

Pikavipin hyödyt

Pikavippi on aina vakuudeton laina, eli tyypillisesti se lainataan hakijalle ilman eri takausta hyvin nopealla aikataululla. Tästä syystä pikalaina sopiikin nimenomaan lyhyen aikataulun pienempään rahoitustarpeeseen. Yleensä pikavippien kohdalla ei ole suurempia vaatimuksia kuin matala tulotaso ja puhtaat luottotiedot, eli lainan saa käytännössä varmasti, jos hakijan taloudessa ei ole huomioitavaa.

Pikalainaa heti tarjoavia erilaisia rahoituspalveluita on Suomessa useita kymmeniä ja nämä toimijat myöntävät lainaa verkon välityksellä. Usein kun tällaisen toimijan palveluun luo profiilin, voi rahaa lainaa myös pelkällä tekstiviestillä. Itse hakemusten lähettäminen on nopeaa ja lainapäätöksen saa usein muutaman minuutin sisällä. Vakuudettomuus tarkoittaa, että kunhan hakijan luottotiedot ovat kohdillaan, ei pikavipin saamiselle ole mitään erityisiä esteitä. Pikavippi onkin usein hakijan tilillä minuuttien sisällä. Pikavipin helppohakuisuus ja nopeat käsittelyajat tekevät siitä helpoimman tavan saada lisärahaa välittömään tarpeeseen.

Pikavipit olivat ennen rahoituspalveluiden päätuotteita niiden korkeiden korkojen takia. Lakimuutosten myötä pikavipeille asetettiin kuitenkin korkokatot, eli nykyisin pikavipit ovat enemmän verrattavissa muihin lainatuotteisiin. Muutosten ja kilpailun kovenemisen myötä pikavippienkin hinnat ovat suhteessa laskeneet, vaikka ne eivät edelleenkään tietenkään ole aivan yhtä edullisia kuin pankkilainat. Vakuudettomuus tarkoittaa, että lainan kustannukset tulevat aina olemaan suhteessa suurempia, kuin vakuudellisessa lainassa.

Vakuudettomuus tarkoittaa myös sitä, että pikavippejä voivat hakea myös hieman nuoremmat tai muuten vähävaraisemmat henkilöt, joilla ei vielä mitään vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta ole. Tietenkin tämän täytyy samalla huolehtia maksukykynsä varmistamisesta. Laina täytyy maksaa aina takaisin korkojen kera.

Pikavippi korko & kulut

Pikavippien kuluissa on paljon palvelukohtaista vaihtelua. Halvin pikavippi voi olla korottomana ensilainana, mutta useimmiten korko vaihtelee n. 5 ja 20 prosentin välillä. Näiden lisäksi lainaan kuuluu myös avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Nämä voivat nostaa todellisen vuorikoron jopa 50 prosenttiin. Varsinaisesti edullinen pikalaina on harvoin.

Pikavippienkin kohdalla on kuitenkin mahdollista säästää. Edullisin pikalaina löytyy hyödyntämällä lainavertailun kaltaista työkalua ennen lainahakemusten lähettämistä. Rahoituspalveluiden tarjoukset on mahdollista kilpailuttaa vielä tarjouspyynnön jälkeenkin.

Pikavipin hakemisesta

Pikavippejä voivat hakea verkon välityksellä niin kaikki täysikäiset Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Se, mistä palvelusta pienlaina kannattaa hakea, riippuu muutamasta tekijästä. Vakuudettomia pienlainoja Suomessa tarjoavia palveluita on useita kymmeniä ja näiden tarkat ehdot, koroista käsittelykuluihin, vaihtelevat laajasti.

Pikavipin hakemisessa tulee kiinnittää huomiota muuhunkin kuin kuukausikorkoon. Pikavippien kulut koostuvat koron lisäksi mahdollisista avaus- ja palvelumaksuista. Todellisia kuluja näet ja vertailet helposti käyttämällä todellista vuosikorkoa. Voit kätevästi vertailla eri pikavippien todellisia vuosikorkoja ja löytää sinulle halvimman pienlainan lainavertailustamme.

Useimmat rahoituspalvelut ja muut luotontarjoajat kaipaavat hakijalta vähintäänkin puhtaita luottotietoja eli maksuhäiriöttömyyttä, vakituista asumispaikkaa Suomessa, puhelinnumeroa viestien vastaanottamiseen ja palvelun käyttämiseen, pankkitiliä johon rahat voi siirtää, sekä vakituisia tuloja palkkojen, eläkkeen tms. muodossa. Vaikka pikalainojen lainavaatimukset ovat useimmiten aika väljiä, hakijan taloudellinen tilanne kokonaisuudessaan vaikuttaa aina siihen, millä ehdoilla lainan saa. Ennen kun haet pikavippiä, pyri suunnittelemaan ja varmistamaan maksukykysi tulevaisuudessa niin, että saat vipin maksettua ajalleen ja korkoineen takaisin.

Pikavipin lyhentämisestä

Pikavipit maksetaan takaisin tyypillisesti kokonaisuudessaan kerralla takaisin tai kuukausittaisissa tasaerissä, jolloin lainan kulut eivät pääse yllättämään (jos hakija on perillä asioista). Maksuajat vaihtelevat paljon, mutta koska pikavippi on suhteellisen pieni laina, ei takaisinmaksua voi lykätä kovin pitkälle. Lainan tarkat ehdot riippuvat aina tapauskohtaisista tekijöistä, kuten riippuen niin lainasummasta, lainanantajasta ja lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Pikavippien laina-aika on usein kuukauden luokkaa.

Kannattaa huomioida, että maksamaton lasku voi johtaa yllättävän korkeaan kulujen nousuun myöhästymismaksujen yms. muodossa. Jos vippiä ei siis maksa ajallaan takaisin, tämä tulee johtamaan ongelmiin. Jos takaisinmaksussa on ongelma, kannattaa ottaa heti yhteys lainanmyöntäjään, jotta uusi maksuaika voidaan sopia.

Vaatimukset pikavipin saamiselle

Pikavippien vaatimukset vaihtelevat palvelukohtaisesti. Yleisimpiä ovat kuitenkin:

  • Väh. 20 vuoden ikä
  • Säännölliset tulot
  • Hyvät luottotiedot
  • Vakituinen työsuhde

Luotonantajat pyrkivät katsomaan hakijan tilannetta kokonaisuutena ja pohtia vakuudettoman luoton annon riskiä. Vaikka näennäisesti täyttäisikin yllä olevat vähimmäisvaatimukset, niin pienlainaa ei välttämättä myönnetä. Tämä voi johtua esim. siitä, että luottosumma on liian suuri suhteessa tuloihin ja menoihin.

Myös olemassa olevat lainat vaikuttavat pikavipin saamiseen. Jos hakijalla on aikaisempia vippejä tai lainoja maksamatta, ei lainanantaja välttämättä halua ottaa riskejä lisäämällä hakijan velkataakkaa.

Pienlainaa voi hakea niin monista paikoista, että on epätodennäköistä, ettei mikään Suomessa toimiva rahoituspalvelu myöntäisi sitä. Jos ensimmäinen hakemus on hylätty kannattaa suunnata esim. meidän lainavertailuumme ja lähettää hakemus sitä kautta jokaiseen paikkaan, jonka ehdot vaikuttavat kohtuullisilta.

Edullinen pikalaina heti tilille

Pikavippi on aina vakuudeton laina. Vakuudettomuus tarkoittaa, että pikavipin saa ilman lainantakausta tai vakuutta, kuten omaisuutta tai takaajaa, eli henkilöä joka ottaa vastuun lainan takaisinmaksusta päähakijan menettäessä maksukykynsä. Vakuudettomien pikavipin pääetu pankkilainoihin nähden on niiden nopeus ja sutjakkuus. Halvin pikalaina voi olla tilillä jopa parissa minuutissa.

Vakuudettomuus kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että lainan korko on useimmiten vakuudellista korkeampi, koska vakuuden puute kasvattaa riskiä lainantajan näkökulmasta. Tästä syystä myös pienlainan vertailu kannattaa. Kun ensin vertaa lainantarjoajia jo ennen lainanhakua ja tämän jälkeen käyttää kilpailutusta hyväkseen, voi olla varmempi siitä, että haettu on paras pikalaina.

Nopein tapa saada pikavippi heti tilille on käyttää Lainapanimon vertailua ja muita resursseja parhaan lainan löytämiseksi. Kun sopiva(t) lainanantajat on löydetty, voi lainanhaun aloittaa nappia painamalla ja hakemuksen täyttämällä. Parhaimmillaan vippi voi olla pankkitilillä jopa muutamissa minuuteissa. Kaikki tämä tietenkin riippuu hakija- ja antajakohtaisista seikoista ja lainasummasta.

Pikavippi vertailu

Lainapalveluiden tarjoamien pikavippien lopullisissa kuluissa on merkittäviä eroja. Mitä suurempi vippi on kyseessä, sitä merkittävämmäksi erot koroissa kasvavat. Muutaman prosenttiyksikön ero voi merkitä summasta riippuen kymmenien, jopa satojen eroja lopullisissa kuluissa. Tästä syystä pikavippiä haettaessa kannattaa aina hyödyntää vippivertailu. Vain vertaamalla voit tietää, että haet itsellesi edullisinta pikalainaa.

Kannattaa muistaa, että koron lisäksi pienlainoissa vaikuttavat paljon myös muut kulut, kuten tilinhoitomaksut ja avausmaksut. Nimenomaan kaikista kuluista muodostuva todellinen vuosikorko voi erota paljon pienlainojen välillä. Lainan takaisinmaksuaika on myös oleellisessa osassa; mitä kauemmas lainan lyhennys venyy, sitä kalliimmaksi se yleensä tulee. Vipeissä on kuitenkin suhteellisen kiinteät laina-ajat, johtuen niiden suhteellisesta pienuudesta verrattuna esim. muihin kulutusluottoihin.

Lainapanimon pikalaina vertailu auttaa nopeaa lainaa etsiviä löytämään sopivan pikavipin tarpeeseensa. sivulla voit vertailla kaikkia Suomen merkittävimpiä lainanantajia pikalainatuotteineen haluamallasi summalla. Vertailun käyttö on itsessään helppoa; sinun täytyy vain valita lainasumma ja voit aloittaa listan selaamisen. Listasta näet kaikki lainapaikan oleellisimmat tiedot lainaasi liittyen. Halutessasi voit lähettää lainahakemuksen vaikka jokaiseen, sillä pelkän hakemuksen lähettäminen ei itsessään sido mihinkään. Kun sitten vastaanotat tarjouksia, voit hyväksyä sen sopivimman ja hylätä muut.

Huom!
Pikavippi on parhaimmillaan arjen huolien helpottaja ja pelastus äkillisen rahantarpeen yllättäessä. Kyse on kuitenkin lainarahasta, eli luottoa haettaessa, käytettäessä ja lyhentäessä tulee käyttää järkeä. Lainamarkkinat ovat laajat ja erilaisia pikalainoja sekä niitä tarjoavia toimijoita on paljon. Käytä vertailuamme hyväksesi ja hae itsellesi sopiva pikavippi.