Lainojen yhdistäminen: Yhdistä lainat ja säästä rahaa

Yhdistelylaina on luottoa, jossa useampi pienempi laina on niputettu yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen auttaa säästämään lainakustannuksissa. Alta löytyvät parhaat lainantarjoajat yhdistelylainaa varten!

Siirry Lainavertailuun

Yhdistelylaina lyhyesti

Onko sinulla useita pikavippejä, kulutusluottoja, luottokortteja tai muita lainoja joista maksat joka kuukausi lyhennyksiä, tilinhoitopalkkioita ja muita kuluja? Kaikkien näiden hallinnointi vie paljon aikaa ja voi maksaa paljon rahaa. Onneksi yhdistelylaina voi auttaa tämän ongelman kanssa.

  • Lainaa lainojen yhdistämiseen
  • Vähentää lainoihin liittyviä kuluja
  • Vähentää vaivannäköä
  • Voi lainaa pankista tai rahoituspalvelusta

Lainojen yhdistämien tarkoittaa sitä, että useampi pienempi laina korvataan yhdellä suuremmalla. Tästä on paljon hyötyä hakijalle. Kun monta lainaa kuitataan pois ja korvataan yhdellä, lainalyhennyksiä, tilinhoitomaksuja, laskutuslisiä ja muita kuluja ei tarvitse enää maksaa monelle eri yritykselle, vaan vain yksittäiselle toimijalle. Tämä säästää rahaa ja lainojen hallintaan menevää aikaa. Yhdelle suurelle lainalle voi muutenkin saada järkevämmät ehdot kuin usealle vipille tai kulutusluotolle.

Esimerkki

Sivustollamme voit vertailla Suomessa toimivien rahoituspalveluiden lainatuotteita jopa 70 000 € asti. Hae vertailemalla halvin yhdistelylaina vaivattomasti.

Yhdistä lainat vakuudellisella lainalla

Vakuudellinen kulutusluotto on hyvä vaihtoehto yhdistelylainaksi, varsinkin tarvittavan lainasumman kasvaessa suurehkoksi. Mitä suurempi laina on kyseessä, sitä kannattavampaa on saada sille matala korko. Korkoa saa varmasti alemmas antamalla lainalle vakuus esimerkiksi auton muodossa. Tietenkin tässä tapauksessa kannattaa olla erityisen tarkka lyhennysten suhteen, ettei vahingossakaan menetä annettua vakuuta. Kun haetaan pankista lainaa lainojen lyhentämiseen, on kyseessä lähes aina vakuudellinen yhdistelylaina. Vakuudellista lainaa voi tiedustella myös muilta rahoituspalveluilta.

Vakuudeton yhdistelylaina

Vakuudeton kulutusluotto on myös hyvä vaihtoehto lainojen yhdistelyssä, etenkin jos hakija ei syystä tai toisesta voi antaa vakuuta lainalle. Vakuudettomassa lainassa on tyypillisesti vakuudellista suurempi korko, mutta lainan hakeminen on myös pykälän helpompaa. Käytännöllisimmillään vakuudeton yhdistelylaina lienee, jos kasaantuneiden lainojen summa yhteensä yltää joihinkin tuhansiin euroihin. Toisaalta, vakuudetonta lainaa kyllä saa jopa 70 000 € saakka, eli tätä mahdollisuutta ei tule poissulkea suurissakaan summissa.

Vakuudettomissa lainoissa on selviä hyviä ja huonoja puolia. Vakuudettoman yhdistelylainan voi hakea verkossa toimivasta rahoituspalvelusta jopa päivän sisällä, eli lainan saamisen ei pitäisi olla ongelma. Toimijoita on paljon ja lainanhaku on pankkilainoihin verrattuna melko vaivatonta. Vakuudettoman yhdistelylainan huonona puolena voi pitää verrattain suurta korkoa, joka johtuu luonnollisesti vakuuden puutteesta.

Vakuudetonta yhdistelylainaa hakiessa kannattaa hyödyntää vertailua, mikäli haluaa löytää edullisimman tarjouksen.

Kulutusluottojen yhdistäminen kannattaa

Lainojen yhdistäminen ei koske pelkästään pikavippejä, vaan kaikenkokoisia kulutusluottoja. Varsinkin vakuudettomat kulutusluotot voivat yllättää lopullisilla kustannuksillaan. Näiden kasaantuessa voi kuukausittainen lainan lyhentäminen alkaa painaa kukkarossa. Yhdistämällä lainat saat kalliiden kulutusluottojen sijaan yhden edullisemman. Näin säästät sekä rahaa että vaivannäköä.

Luottojen yhdistäminen rinnakkaishakijan kanssa

Pariskunnat tuppaavat niputtamaan lainojaan yhteisvastuuksi. Yhdistämällä lainansa, molemmat osapuolet voivat säästää merkittävästi rahaa. Lisäksi itse lainanhaku on helpompaa rinnakkaishakijan kanssa, kuin yksin; mahdollisuudet suuren yhdistelylainan saamiseksi kasvavat ja lainalle saa entistä paremmat ehdot. Kun lainan lyhentämisestä vastaa kaksi henkilö yhden sijaan, kasvaa lainanantajan usko lainan lyhennyksen suhteen.

Pankista lainaa lainojen yhdistämiseen?

Yhdistelylainaa hakiessa kannattaa ottaa selvää, kannattaako hakea laina pankista tai rahoituspalvelusta. Pankkien tarjoamissa lainoissa on verrattain pienet korot, mutta ne vaativat vakuuksia. Taloudellisesta tilanteesta riippuen voi olla, että pankista lainaa lainojen yhdistämiseen ei saa kovin helpolla. Pankkilainan saaminen lainojen yhdistelyyn vaatii vähintäänkin käyntiä konttorilla ja keskustelua virkailijan kanssa.

Vaikka kulutusluotoissa on enemmän kuluja kuin pankkilainoissa, on niidenkin tarjonta laajentunut vuosien varrella. Kannattaa tutustua huolella kaikkiin saatavilla oleviin vaihtoehtoihin. Lainapanimosta löydät yli neljänkymmenen rahoituspalvelun lainatuotteita.

Vertaa yhdistelylainat ennen hakemista

Päätit sitten hakea millaista yhdistelylainaa tahansa, niin lainavertailu kannattaa hyödyntää parhaimman tarjouksen löytämiseksi. Yhdistelmälaina on lainattavissa monilta rahoituspalveluilta ja pankeilta — näiden ehdoissa ja kuluissa on merkittäviä eroja. Vaikka yhdistelmälaina on lähes aina useita pienempiä luottoja edullisempi, voi säästöt maksimoida valitsemalla uusi lainantarjoaja huolellisesti. Ensinnäkin tulee kiinnittää huomiota lainan korkoon ja lainan lisäkustannuksiin, jotka yhdessä muodostavat todellisen vuosikoron. Lisäksi kannattaa huomioida lainan takaisinmaksuaika, tai laina-aika: mitä lyhyempi laina-aika, sitä suuremmat kuukausierät, mutta muut kustannukset jäävät minimiin. Laina-ajan kasvaessa kuukausierä pienenee, mutta erien määrä kasvaa ja muut kustannukset samoin.

Lainoja kannattaa vertailla siis kokonaisuuksina. Ota myös huomioon mahdolliset rinnakkaishakijan hyödyntäminen tai vakuuden antaminen. Mitä edullisemman yhdistelylainan saa järjestettyä, sitä enemmän se helpottaa usein hyvin hankalassa taloudellisessa tilanteessa.

Lainapanimossa voit vertailla lainantarjoajia ja näiden lainatuotteita aina 70 000 euroon asti. Valitse vain toivottu summa ja etsi halvin yhdistelmälaina heti.

Yhdistelylainan hakemisesta

Yhdistelylainoja voi hakea niin pankeista kuin erilaisista rahoituspalveluista. Pankkien yhdistelylainat ovat tyypillisesti edullisimpia, mutta ne vaativat lähes aina takuita ja ovat muutenkin suhteellisen tiukkoja lainanannon suhteen. Lainahakemuksen käsittelyssä ja lainapäätöksenkin tekemisessä kestänee kauemmin.

Jos haet laina lainojen yhdistelyyn, niin voit aloittaa prosessin sivustollamme valitsemalla summan, vertaamalla viitetarjouksia ja painamalla kiinnostavan näköisen toimijan kohdalla”Hae”-nappia. Näin siirryt toimijan kotisivuille, jossa voit täyttää lainahakemuksen. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään, eli voit pyytää tarjouksia muilta toimijoilta.

Yhdistä lainat järkevästi

Mieti tarkkaan, paljon lainaa tarvitset yhdistelyä varten ja mikä laina-aika olisi optimaalinen. Tämä on tärkeää, koska yhdistelylainan tarkoitus ei ole kasvattaa velkaa, vaan lyhentää sitä entistä tehokkaammin. Kun haet lainaa yhdistelyä varten, älä pyydä enempää, kun mitä tarvitset.

Muista, että lainatarjoukset ovat aina tapauskohtaisia. Kun katsot esim. sivuiltamme lainanantajien viitetarjouksia, nämä eivät kerro täyttä totuutta lainasi hinnasta. Todellisen hinnan näkee vasta henkilökohtaisesta lainatarjouksesta, joka lähetetään hakijalle lainapäätöksen yhteydessä.

Vaatimukset lainojen yhdistämiselle

Lainojen vähimmäisvaatimukset vaihtelevat palvelukohtaisesti. Yleisimpiä ovat kuitenkin:

  • Täysikäisyys
  • Säännölliset tulot (palkka tai eläke)
  • Hyvät luottotiedot (ei merkintöjä)
  • Vakituinen asuinpaikka Suomessa

Yhdistelylaina on käytännössä yksi, hieman tavanomaista suurempi laina, joka on otettu kattamaan olemassa olevia lainoja ja helpottamaan hakijan velanhoitoa. Kyse ei siis ole kuitenkaan erillisestä lainatuotteesta, vaan pohjimmiltaan tavallisesta lainasta. Toisin sanoen, lainaa ei välttämättä saa tapauskohtaisista syistä. Tästä syystä kannattaa lähettää hakemuksia mahdollisimman paljon eri paikkoihin tai erillisiin kilpailutussivuihin ja harkita esim. vakuutta tai takausta. Suuntaa siis lainavertailuumme ja lähetä hakemus jokaiseen paikkaan, joka vaikuttaa lupaavalta.

Yhdistä lainat Lainapanimon kautta

Yhdistelylaina on tapa hoitaa velkaa järkevämmin ja säästää tätä kautta rahaa ja vaivaa. Luotonantajien tarjonnassa on kuitenkin suuria eroja. Mitä suurempi summa on kyseessä, sitä merkittävämmäksi erot kuluissa kasvavat; pienetkin erot koroissa voivat merkitä satoja, jopa tuhansia euroja lopullisissa kustannuksissa.

Lainapanimosta löydät kaiken tarvittavan lainojen yhdistämisen aloittaiseen. Voit vertailla eri toimijoiden lainatuotteita kuluineen ja ehtoineen, haluamallasi summalla. Vertailun käyttö on todella helppoa: valitse vain lainasumma ja voit aloittaa vertailun. Valittuasi toimijan voit lähettää tälle hakemuksen tai halutessasi vaikka jokaiseen; näin voit myös kilpailuttaa lainoja. Tarjouksen vastaanotto ei siis sido mihinkään ja näin voit vertailla tarjouksia ennen lopullista päätöstä. Sivuillamme olevat tiedot lainoista ovat viitteellisiä, koska jokainen laina on yksilöllinen.

Huom!
Yhdistelylaina auttaa velanhoidossa ja vähentää lainojen lyhentämiseen menevää aikaa, rahaa ja vaivaa. Kyse on kuitenkin lainasta, eli lainojen yhdistämistäkään ei kannata sokeasti tehdä. Luottovertailustamme voit löytää juuri tilanteeseesi sopivan, oikeasti edullisen lainan pienempien lainojen yhdistämiseksi.