Kulutusluotto: Tutustu, vertaa tarjoukset & hae heti

Kulutusluotto on määrittelemätöntä kulutusta varten tarkoitettu, yleensä 1000-50 000 euron laina, tosin Suomessa niitä myönnetään jopa 70 000 euroon asti. Lue täältä lisätietoa ja hae verkosta kulutusluotto heti tilille tarpeen vaatiessa.


Siirry Lainavertailuun

Kulutusluotto lyhyesti

Oli kyseessä sitten remontti, auton hankinta, kodin sisustuksen uudistus tai vähän pidempi lomamatka, niin useimmilla tulee jossain vaiheessa vastaan tilanne, jossa lisärahoituksesta olisi hyötyä. Toisaalta, joskus arjen perusmenotkin saattavat yllättää, eikä raha tunnu riittävän aivan kaikkeen. Kulutusluotto voi auttaa tällaisten menojen kanssa.

  • Yksityishenkilön vakuudellinen tai vakuudeton laina
  • Yleisimmin haetaan asuntoa, remonttia, autoa, matkailua ja sisustusta varten
  • Kulutusluottoa saa lainattua 1000 eurosta 70 000 euroon asti.
  • Maksuaika max. 15 vuotta
  • Ikärajat 18-25

Kulutusluotto on yksinkertaisesti yksityishenkilölle kulutusta varten myönnetty laina. Kulutusluotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton ja niitä voi lainata niin pankeilta kuin rahoituspalveluilta. Useimmat lainanantajat siirtävät lainasumman kerralla kokonaisuudessaan hakijan tilille, eivätkä sen enempää tiedustele käyttötarkoituksesta. Kulutusluottojen sisälle voidaan myös tiettyyn tarkoitukseen annetut lainat, kuten asuntolainat tai autolainat. Periaatteessa myös esim. kauppojen ja liikkeiden tarjoamat rahoitukset ja osamaksut ovat myös kulutusluottoja.

Tietyltä kantilta voisi sanoa, että mikä tahansa kulutukseen tarkoitettu laina on kulutusluotto. Toisaalta, kulutusluotot yleensä halutaan erottaa vipeistä esim. lainattavan summan perusteella. Kulutusluotto voi olla suuruudeltaan mitä tahansa 1000 ja 70 000 euron väliltä, kun taas vipit eivät useimmiten ole paria sataa euroa suurempia.

Kulutusluottojen ehdoissa, koroissa ja muissa kuluissa on eroja, jotka voivat merkitä tuhansien eurojen kustannuksia lainaa ottaessa. Nyt kun kulutusluottoja on vielä enemmän kuin koskaan, kulutusluottovertailun hyödyntäminen on entistäkin tärkeämpää.

Muista tämä:

Ennen kun haet edullisen kulutusluoton sivuiltamme, niin mieti mitä tarvitset sekä lue lainasi ehdot tarkasti ja lainaa kulutusluotto heti tilille.

Kulutusluoton hyödyt

Kulutusluotot ovat pääsääntöisesti vakuudettomia lainoja. Tämä tarkoittaa käytännössä mm. sitä, että niitä on suhteellisen helppo saada. Kulutusluottoja tarjoavia toimijoita on useita kymmeniä ja näiden palvelut toimivat pääosin verkossa. Hakemusten lähettäminen ei ole vaikeaa ja lainatarjouksen pyytäminen ei sido mihinkään, eli lainoja voi vielä kilpailuttaa helposti. Kulutusluottojen yleistyessä myös niiden hinnat ovat suhteessa laskeneet, vaikka ne eivät edelleenkään tietenkään ole aivan yhtä edullisia kuin pankkilainat. Kulutusluoton käyttökohteesta harvoin esitetään kysymyksiä, eli kunhan kaikki muu on kohdillaan, hakijalla on vapaus tehdä lainalla mitä haluaa.

Kulutusluotot ovat siinä mielessä paljon käytännöllisempiä kuin pankkilainat, että niitä käsitellään todella nopeasti.

Vakuudettomuus tarkoittaa, että kunhan hakijan luottotiedot ovat kohdillaan, ei kulutusluoton saamiselle ole mitään erityisiä esteitä. Kulutusluotto heti voikin parhaimmillaan olla tilillä minuuttien sisällä. Tietenkin itse lainasumma vaikuttaa tähän paljon, eri todella suuressa lainassa voi rahoituspalvelu olla hieman tiukempi hakijan maksukyvyn varmistamisen kannalta.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluotto voi olla vakuudellinen, mutta useimmat nykyään ovat vakuudettomia. Vakuudettomuus tarkoittaa, että kulutusluoton saa ilman vakuutta, kuten asuntoa tai muuta omaisuutta, tai takaajaa, eli henkilöä joka ottaa vastuun lainan takaisinmaksusta, mikäli päähakija menettää maksukykynsä. Vakuudettomien lainojen korot ovat useimmiten vakuudellisia korkeampia, koska vakuuden puute käytännössä tarkoittaa lainanantajan osalta suurempaa riskiä. Korkeampi korko on siis tapa pitää toiminta kannattavana, vaikka satunnaisesti joku ei kulutusluottoa pystyisi maksamaan takaisin.

Vakuudettomuus tarkoittaa myös sitä, että kulutusluottoa voivat hakea myös hieman nuoremmat tai muuten vähävaraisemmat henkilöt, joilla ei vielä mitään vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta ole. Tietenkin tämän täytyy samalla huolehtia maksukykynsä varmistamisesta. Laina täytyy maksaa aina takaisin korkojen kera.

Kulutusluotto korko & kulut

Kulutusluottojen muodoissa ja ehdoissa on paljon vaihtelua ja samoin niihin liittyvissä kuluissa. Vakuudettomien kulutusluottojen korko vaihtelee n. 5 ja 20 prosentin välillä. Suurissa summissa peruskoron vaihtelu voi merkitä tuhansien eurojen eroa kokonaiskustannuksissa.

Kulutusluoton hakemisessa tulee kiinnittää huomiota muuhunkin kuin peruskorkoon. Luottojen kulut koostuvat koron lisäksi mahdollisista avaus- ja palvelumaksuista. Nämä voivat, varsinkin pienissä sumissa, nostaa todellisen vuosikoron jopa 50 prosenttiin. Voit kätevästi vertailla eri kulutusluottojen todellisia vuosikorkoja ja löytää sinulle halvimman lainan vertailustamme.

Kulutusluoton hakemisesta

Kulutusluottoja voi hakea niin pankista kuin verkossa toimivista palveluista. Se, mistä luottoa kannattaa hakea, riippuu muutamasta tekijästä. Pankkien luotoissa on matalammat korot, mutta vakuus on lähes aina pakollinen. Lainahakemuksen käsittelyssäkin kestää vähintään muutama päivä. Lisäksi, pankit eivät yleensä lainaa pieniä summia määrittelemättömään käyttöön, vaan enemmänkin tiettyyn, kalliimpaan tarpeeseen. Pankin kanssa asioidessa täytyy tietenkin myös käydä konttorilla keskustelemassa virkailijoiden kanssa, mikä voi tuottaa päänvaivaa monille.

Vakuudettomia kulutusluottoja Suomessa tarjoavia palveluita löytyy verkosta useita kymmeniä. Lainahakemusten teko ja lähettämien on todella helppoa näiden palveluiden sivuilla. Hakemuksen lähettämisen jälkeen voit saada lainatarjouksen jopa minuuteissa. Tarjouksessa määritelty korko on tapauskohtainen. Kulutusluottoja vertailemalla on helpompi löytää itselleen sopiva laina.

Useimmat luotontarjoajat kaipaavat hakijalta vähintään puhtaita luottotietoja, vakituista asumista Suomessa, puhelinnumeroa ja pankkitiliä sekä vakituisia tuloja.

Taloudellinen tilanne kokonaisuudessaan vaikuttaa siihen, paljon lainaa saa ja millä ehdoilla. Ennen kun haet kulutusluotta, yritä varmistaa, että saat lainan maksettua ajalleen ja korkoineen takaisin. Eli kannattaa varmistaa, että pystyt nyt ja jatkossakin maksamaan kuukausittaisen lyhennyseräsi kokonaisuudessaan

Kulutusluoton lyhentämisestä

Kulutusluotot maksetaan takaisin tyypillisesti kuukausittaisissa tasaerissä, jolloin lainan kulut eivät pääse yllättämään (jos hakija on perillä asioista). Maksuajat vaihtelevat paljon, riippuen niin lainasummasta, lainanantajasta ja lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Luonnollisesti, mitä suurempi laina, sitä kauemmin sitä maksetaan takaisin. Kulutusluotoille myönnetään maksuaikaa parista kuukaudesta jopa 15 vuoteen asti.

Kannattaa huomioida, että maksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierään, eli siihen summaan mitä hakijan täytyy maksaa kuukausittain takaisin. Jos kuukausieräksi sovitaan summa, jota ei pysty realistisesti maksamaan takaisin säännöllisesti ja ajallaan, tämä tulee johtamaan ongelmiin. Näiden mahdollisesti ilmaantuessa, kannattaa ottaa heti yhteys lainanmyöntäjään, jotta uusi maksuaika voidaan sopia.

Vaatimukset kulutusluoton saamiselle

Kulutusluottojen vaatimukset vaihtelevat palvelukohtaisesti. Yleisimpiä ovat kuitenkin:

  • 18-vuoden ikä
  • Säännölliset tulot (palkka/eläke)
  • Luottotiedot
  • Vakituinen asuminen Suomessa
  • Yleisesti vakaa talous

Luotonantajat pyrkivät katsomaan hakijan tilannetta kokonaisuutena ja pohtia vakuudettoman luoton annon riskiä. Vaikka hakija näennäisesti täyttäisikin yllä olevat vähimmäisvaatimukset, niin lainaa ei välttämättä myönnetä. Tämä voi johtua esim. siitä, että luottosumma on liian suuri suhteessa tuloihin ja menoihin. Tässä tapauksessa lainasummaa laskemalla voi luoton vielä saada.

Toisaalta, lainaa voi hakea myös muualta ja on epätodennäköistä, että mikään Suomessa toimiva rahoituspalvelu antaisi sitä. Jos ensimmäinen hakemus on hylätty kannattaa suunnata esim. meidän lainavertailuumme ja lähettää hakemus sitä kautta jokaiseen paikkaan, jonka ehdot vaikuttavat kohtuullisilta.

Myös olemassa olevat lainat vaikuttavat kulutusluoton saamiseen. Jos hakijalla on monia muita lainoja vireillä, ei lainanantaja välttämättä halua ottaa riskejä

Kulutusluotto heti tilille

Vakuudettomien kulutusluoton pääetu pankkilainoihin nähden on niiden nopeus ja sutjakkuus. Vakuudettoman kulutusluoton voi saada heti tilille jopa parissa minuutissa, yleensä yhtenä kertaluottona (koko summa kerralla). Joustoluotot ovat kulutusluottojen tyyppi, jossa rahaa nostetaan erilliseltä luottotililtä tarpeen mukaan

Nopein tapa saada kulutusluotto heti tilille on käyttää Lainapanimon vertailua ja muita resursseja parhaan lainan löytämiseksi.

Kun sopiva(t) lainanantajat on löydetty, voi lainanhaun aloittaa nappia painamalla ja hakemuksen täyttämällä. Parhaimmillaan laina voi olla pankkitilillä jopa muutamissa minuuteissa. Kaikki tämä tietenkin riippuu hakija- ja antajakohtaisista seikoista ja lainasummasta.

Joustava kulutusluotto

Joustoluotto on vakuudeton, jatkuva kulutusluotto, jossa hakija saa käyttöönsä luottotilin, jossa on tietty luottoraja jonka puitteissa voi nostaa rahaa tarpeensa mukaan. Esimerkiksi jos luottotilin raja on 1000 euroa, hakija voi nostaa tuon verran haluamissaan erissä, milloin haluaa. Kuluja tulee vain nostetuista summista ja sitä mukaan, kun otettua lainaa lyhentää, sitä vapautuu taas käyttöön. Tässä mielessä joustoluotto voi sopia hyvin usein pientä lainaa ottavalle henkilölle. Joustoluotot ovat nousseet viime vuosina suosioon pikavippeihin liittyvien lakimuutosten myötä.

Kulutusluotto vertailu

Lainapalveluiden tarjoamien kulutusluottojen hinnoissa on suuria eroja. Lisäksi, mitä suurempi kulutusluotto on kyseessä, sitä merkittävämmäksi erot koroissa kasvavat. Muutaman prosenttiyksikön eri voi merkitä satoja, jopa tuhansia euroja kuluissa. Tästä syystä kulutusluottoa haettaessa kannattaa aina luottaa vertailun voimaan. Vain lainavertailulla voit tietää, että haet itsellesi edullisinta tarjousta.

Kannattaa muistaa, että koron lisäksi kulutusluotoissa vaikuttavat muut kulut, kuten tilinhoitomaksut ja avausmaksut. Nimenomaan kaikista kuluista muodostuva todellinen vuosikorko voi vaihdella todella paljon eri kulutusluottojen välillä. Lainan takaisinmaksuaika on myös oleellisessa osassa; mitä kauemmas lainan lyhennys venyy, sitä kalliimmaksi se kasvaa.

Takaisinmaksuaika pitää pyrkiä säätämään niin, että luoton kuukausierät eivät paisu kestämättömän suuriksi ja toisaalta niin, että sen saa mahdollisimman nopeasti maksettua takaisin.

Joissain kulutusluotoissa voi tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, mutta ei kaikissa; jälleen yksi syy käyttää kulutusluottovertailua hyväksi.

Lainapanimon kulutusluotto vertailu mahdollistaa sen, että voit verrata kaikkia Suomen merkittävimpiä lainanantajia tarjouksineen haluamallasi summalla. Vertailun käyttö on helppoa; sinun täytyy vain valita lainasumma ja voit aloittaa listan selaamisen. Listasta näet kaikki lainapaikan oleellisimmat tiedot lainaasi liittyen. Halutessasi voit lähettää lainahakemuksen vaikka jokaiseen, sillä pelkän hakemuksen lähettäminen ei itsessään sido mihinkään. Kun sitten vastaanotat tarjouksia, voit hyväksyä sen sopivimman ja hylätä muut.

Kulutusluotto on parhaimmillaan unelmien toteutuksen mahdollistaja ja arjen huolien helpottaja. Kyse on kuitenkin lainarahasta, eli luottoa haettaessa, käytettäessä ja lyhentäessä tulee käyttää järkeä. Lainamarkkinat ovat laajat ja erilaisia luottoja sekä niitä tarjoavia toimijoita on paljon. Käytä vertailuamme hyväksesi ja hae itsellesi sopiva kulutusluotto.