Joustoluotto: lue tietoa ja katso suosituimmat lainapaikat

Joustoluotto on vakuudeton lainamuoto, jossa lainaa voi nostaa luottotililtä haluamissaan erissä tietyn luottorajan sisällä, useimmiten 500-4000 euroa. Kuluja syntyy vain nostetuista summista. Vertaa tarpeisiisi sopivin joustoluotto heti alta.


Siirry Lainavertailuun

Joustoluotto lyhyesti

Yhä useammat huomaavat aika ajoin tarvitsevansa pientä lisärahoitusta arjen tarpeisiin tai satunnaisiin hankintoihin. Perinteisiä lainoja ei oikein saa tällaisiin asioihin, eikä yksittäisiä vippejäkään ole kannattavaa jatkuvasti hakea, jos kaikki ilmaiset ensilainat on käytetty. Joustoluotto voi tällaisessa tilanteessa olla sopiva ratkaisu.

  • Yksityishenkilön vakuudeton laina
  • Kertasumman sijaan hakija nostaa rahaa luottotililtä
  • Tilillä on luottoraja, jota voi nostaa haluamissaan erissä
  • Luottoraja tyypillisesti 500-4000 €
  • Hakijalle samat perusvaatimukset kuin kulutusluotoissa

Joustoluotto on yksityishenkilön jatkuva, vakuudeton laina, jota voi nostaa erissä luottotililtä. Lainasummaa ei siis siirretä suoraan pankkitilille, vaan hakijalle avataan luottoraja, jonka sisällä tämä voi tehdä niin monta nostoa kuin haluaa. Luottoa ei tarvitse edes käyttää kokonaisuudessaan ja luottoa avautuu taas käytettäväksi lyhennysten myötä. Kuluja syntyy vain nostetuista summista, koron ja mahd. nostomaksujen muodossa. Esimerkiksi:

Esimerkiksi:

Otat 1000 euron joustoluoton ja nostat kuukauden aikana yht. 600 euroa kahdessa erässä. Sinulle jää lyhennettävää 600 € + korko + kaksi nostomaksua. Maksettuasi nämä nostat pari kuukautta myöhemmin yhdessä erässä 1000 euroa. Lyhennettävää jää 1000 € + korko + nostomaksu. Maksettuasi 500 € + kulut tilillä on sekä nostettavaa että lyhennettävää lainaa 500 €.

Joustoluottoja tarjoavat nykyään monet toimijat, usein eri nimillä. Periaate on kuitenkin aina sama. Näiden välillä on paljon vaihtelua nostomaksujen, avausmaksujen, korkojen yms. osalta. Varsinkin useita nostoja tehdessä voivat nostomaksut paisuttaa lainan todellisen vuosikoron todella korkeaksi. Tästä syystä joustoluottoa täytyy käyttää järkevästi ja samoin lainavertailun hyödyntäminen on erittäin tärkeää.

Ennen kun vertaat edulliset joustoluotot sivuillamme, niin mieti, mitä sopiiko tämä lainatyyppi tarpeeseesi.

Uudet joustoluotot ovat suosiossa

Joustoluotot ovat vakuudettomia lainoja, eli niitä varten ei tarvitse vakuuksia tai takausta. Tämä tarkoittaa sitä, että joustoluottoa myönnetään suhteellisen helposti, kunhan hakijan luottotiedot ovat kohdillaan ja muut perusvaatimukset on täytetty. Joustoluottoja käsitellään myös paljon nopeammin kuin esim. pankkilainoja ja tilin voikin saada avattua ja rahaa nostaa tililleen jopa muutamissa minuuteissa. Tietenkin monet tapauskohtaiset tekijät vaikuttavat näihin asioihin, eli jos hakijan taloudenhallinnassa on huomioitavaa tai luottoraja on todella suuri, voi lainaa myöntävä toimija olla hieman tiukempi lainan myöntämisen kannalta.

Joustoluotot ovat yleistyneet kovasti viime vuosina ja niitä tarjoavia rahoituspalveluita onkin Suomen markkinoilla jo useita kymmeniä. Tarjontaa siis on paljon. Joustoluottoja haetaan verkosta ja kun laina on myönnetty, voi summia nostaa jopa pelkillä tekstiviesteillä. Hakemusten täyttö ei ole monimutkaista ja tosiaan vakuuksia ei tarvita, eli joustoluoton kilpailutus onnistuu helposti vain lähettämällä tarjouksia eri toimijoille; lainahakemus ei vielä sido hakijaa mihinkään. Joustoluoton käyttökohteesta eivät rahoituspalvelut juurikaan välitä, eli lainaa voi käyttää haluamallaan tavalla.

Uudet joustoluotot ovat suosiossa

Kun pikavipeille määrättiin uudet korkokatot vuonna 2013, niitä tarjoavat rahoituspalvelut joutuivat pakon edestä muuttamaan toimintaansa ja kehittämään uusia lainatuotteita, kun heidän päätuotteensa eivät olleet enää yhtä kannattavia. Vaikka pikavippejä on vielä runsaasti, monet toimijat alkoivat keskittyä toisten lainatuotteiden tarjoamiseen. Uudet joustoluotot nousivat pian yhdeksi suosituimmista lainatuotteista. Tämä johtuu ainakin osittain siitä, että joustoluottoihin sisältyy pelkän koron lisäksi myös muita toistuvia kuluja kuten nostomaksuja. Todellinen vuosikorko voikin nousta suhteellisen suureksi pienissä lainasummissa, varsinkin jos nostoja tekee usein.

Joustoluoton korko & muut kulut

Joustoluoton kuluihin kuuluu usein koron lisäksi avausmaksu tai palkkio, nostomaksuja ja säännöllisesti toistuva tilinhoitomaksu. Nämä kulut riippuvat ainakin osittain lainasummasta ja hakijan luottoluokituksesta. Myös valittu takaisinmaksuaika on oleellinen lainan todellisen hinnan kannalta. Palvelujen välillä on paljon vaihtelua yksittäisten maksujen suuruuden ja koron suhteen; yhdessä joustoluotossa saattaa olla hieman suurempi korko pienellä nostomaksulla, toisessa pienempi korko suuremmalla noston hinnalla. Koska joustoluottoa voi nostaa haluamissaan erissä, on lainan todellista hintaa mahdotonta arvioida, ellei hakija tiedä etukäteen tarkalleen monta nostoa aikoo tehdä. Älä ota turhan suurta joustoluottoa, jos tiedät ettet koskaan tule tarvitsemaan kyseistä summaa. Lainaa vain sellainen summa, jonka voit kuvitella nostavasi kerralla tarpeen tullen.

Voit vertailla sivuillamme eri toimijoiden korkoja ja muita kuluja, sekä siirtyä kunkin toimijan kotisivuille lukemaan lisää heidän joustoluotostaan.

Kulutusluoton hakemisesta

Kulutusluottoja voi hakea niin pankista kuin verkossa toimivista palveluista. Se, mistä luottoa kannattaa hakea, riippuu muutamasta tekijästä. Pankkien luotoissa on matalammat korot, mutta vakuus on lähes aina pakollinen. Lainahakemuksen käsittelyssäkin kestää vähintään muutama päivä. Lisäksi, pankit eivät yleensä lainaa pieniä summia määrittelemättömään käyttöön, vaan enemmänkin tiettyyn, kalliimpaan tarpeeseen. Pankin kanssa asioidessa täytyy tietenkin myös käydä konttorilla keskustelemassa virkailijoiden kanssa, mikä voi tuottaa päänvaivaa monille.

Vakuudettomia kulutusluottoja Suomessa tarjoavia palveluita löytyy verkosta useita kymmeniä. Lainahakemusten teko ja lähettämien on todella helppoa näiden palveluiden sivuilla. Hakemuksen lähettämisen jälkeen voit saada lainatarjouksen jopa minuuteissa. Tarjouksessa määritelty korko on tapauskohtainen. Kulutusluottoja vertailemalla on helpompi löytää itselleen sopiva laina.

Useimmat luotontarjoajat kaipaavat hakijalta vähintään puhtaita luottotietoja, vakituista asumista Suomessa, puhelinnumeroa ja pankkitiliä sekä vakituisia tuloja.

Taloudellinen tilanne kokonaisuudessaan vaikuttaa siihen, paljon lainaa saa ja millä ehdoilla. Ennen kun haet kulutusluotta, yritä varmistaa, että saat lainan maksettua ajalleen ja korkoineen takaisin. Eli kannattaa varmistaa, että pystyt nyt ja jatkossakin maksamaan kuukausittaisen lyhennyseräsi kokonaisuudessaan

Kulutusluoton lyhentämisestä

Kulutusluotot maksetaan takaisin tyypillisesti kuukausittaisissa tasaerissä, jolloin lainan kulut eivät pääse yllättämään (jos hakija on perillä asioista). Maksuajat vaihtelevat paljon, riippuen niin lainasummasta, lainanantajasta ja lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Luonnollisesti, mitä suurempi laina, sitä kauemmin sitä maksetaan takaisin. Kulutusluotoille myönnetään maksuaikaa parista kuukaudesta jopa 15 vuoteen asti.

Kannattaa huomioida, että maksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierään, eli siihen summaan mitä hakijan täytyy maksaa kuukausittain takaisin. Jos kuukausieräksi sovitaan summa, jota ei pysty realistisesti maksamaan takaisin säännöllisesti ja ajallaan, tämä tulee johtamaan ongelmiin. Näiden mahdollisesti ilmaantuessa, kannattaa ottaa heti yhteys lainanmyöntäjään, jotta uusi maksuaika voidaan sopia.

Vaatimukset kulutusluoton saamiselle

Kulutusluottojen vaatimukset vaihtelevat palvelukohtaisesti. Yleisimpiä ovat kuitenkin:

  • 18-vuoden ikä
  • Säännölliset tulot (palkka/eläke)
  • Luottotiedot
  • Vakituinen asuminen Suomessa
  • Yleisesti vakaa talous

Luotonantajat pyrkivät katsomaan hakijan tilannetta kokonaisuutena ja pohtia vakuudettoman luoton annon riskiä. Vaikka hakija näennäisesti täyttäisikin yllä olevat vähimmäisvaatimukset, niin lainaa ei välttämättä myönnetä. Tämä voi johtua esim. siitä, että luottosumma on liian suuri suhteessa tuloihin ja menoihin. Tässä tapauksessa lainasummaa laskemalla voi luoton vielä saada.

Toisaalta, lainaa voi hakea myös muualta ja on epätodennäköistä, että mikään Suomessa toimiva rahoituspalvelu antaisi sitä. Jos ensimmäinen hakemus on hylätty kannattaa suunnata esim. meidän lainavertailuumme ja lähettää hakemus sitä kautta jokaiseen paikkaan, jonka ehdot vaikuttavat kohtuullisilta.

Myös olemassa olevat lainat vaikuttavat kulutusluoton saamiseen. Jos hakijalla on monia muita lainoja vireillä, ei lainanantaja välttämättä halua ottaa riskejä

Kulutusluotto heti tilille

Vakuudettomien kulutusluoton pääetu pankkilainoihin nähden on niiden nopeus ja sutjakkuus. Vakuudettoman kulutusluoton voi saada heti tilille jopa parissa minuutissa, yleensä yhtenä kertaluottona (koko summa kerralla). Joustoluotot ovat kulutusluottojen tyyppi, jossa rahaa nostetaan erilliseltä luottotililtä tarpeen mukaan

Nopein tapa saada kulutusluotto heti tilille on käyttää Lainapanimon vertailua ja muita resursseja parhaan lainan löytämiseksi.

Kun sopiva(t) lainanantajat on löydetty, voi lainanhaun aloittaa nappia painamalla ja hakemuksen täyttämällä. Parhaimmillaan laina voi olla pankkitilillä jopa muutamissa minuuteissa. Kaikki tämä tietenkin riippuu hakija- ja antajakohtaisista seikoista ja lainasummasta.

Joustava kulutusluotto

Joustoluotto on vakuudeton, jatkuva kulutusluotto, jossa hakija saa käyttöönsä luottotilin, jossa on tietty luottoraja jonka puitteissa voi nostaa rahaa tarpeensa mukaan. Esimerkiksi jos luottotilin raja on 1000 euroa, hakija voi nostaa tuon verran haluamissaan erissä, milloin haluaa. Kuluja tulee vain nostetuista summista ja sitä mukaan, kun otettua lainaa lyhentää, sitä vapautuu taas käyttöön. Tässä mielessä joustoluotto voi sopia hyvin usein pientä lainaa ottavalle henkilölle. Joustoluotot ovat nousseet viime vuosina suosioon pikavippeihin liittyvien lakimuutosten myötä.

Kulutusluotto vertailu

Lainapalveluiden tarjoamien kulutusluottojen hinnoissa on suuria eroja. Lisäksi, mitä suurempi kulutusluotto on kyseessä, sitä merkittävämmäksi erot koroissa kasvavat. Muutaman prosenttiyksikön eri voi merkitä satoja, jopa tuhansia euroja kuluissa. Tästä syystä kulutusluottoa haettaessa kannattaa aina luottaa vertailun voimaan. Vain lainavertailulla voit tietää, että haet itsellesi edullisinta tarjousta.

Kannattaa muistaa, että koron lisäksi kulutusluotoissa vaikuttavat muut kulut, kuten tilinhoitomaksut ja avausmaksut. Nimenomaan kaikista kuluista muodostuva todellinen vuosikorko voi vaihdella todella paljon eri kulutusluottojen välillä. Lainan takaisinmaksuaika on myös oleellisessa osassa; mitä kauemmas lainan lyhennys venyy, sitä kalliimmaksi se kasvaa.

Takaisinmaksuaika pitää pyrkiä säätämään niin, että luoton kuukausierät eivät paisu kestämättömän suuriksi ja toisaalta niin, että sen saa mahdollisimman nopeasti maksettua takaisin.

Joissain kulutusluotoissa voi tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, mutta ei kaikissa; jälleen yksi syy käyttää kulutusluottovertailua hyväksi.

Lainapanimon kulutusluotto vertailu mahdollistaa sen, että voit verrata kaikkia Suomen merkittävimpiä lainanantajia tarjouksineen haluamallasi summalla. Vertailun käyttö on helppoa; sinun täytyy vain valita lainasumma ja voit aloittaa listan selaamisen. Listasta näet kaikki lainapaikan oleellisimmat tiedot lainaasi liittyen. Halutessasi voit lähettää lainahakemuksen vaikka jokaiseen, sillä pelkän hakemuksen lähettäminen ei itsessään sido mihinkään. Kun sitten vastaanotat tarjouksia, voit hyväksyä sen sopivimman ja hylätä muut.

Kulutusluotto on parhaimmillaan unelmien toteutuksen mahdollistaja ja arjen huolien helpottaja. Kyse on kuitenkin lainarahasta, eli luottoa haettaessa, käytettäessä ja lyhentäessä tulee käyttää järkeä. Lainamarkkinat ovat laajat ja erilaisia luottoja sekä niitä tarjoavia toimijoita on paljon. Käytä vertailuamme hyväksesi ja hae itsellesi sopiva kulutusluotto.