Mistä halvin autolaina? Katso parhaat vaihtoehdot

Autolaina voi olla vakuudeton tai vakuudellinen kulutusluotto, niin pankista haettu kuin rahoituspalvelun. Auton voi maksaa myös osamaksulla – sopivin ratkaisu riippuu monesta tekijästä. Vertaa luotonantajat ja löydä varmasti halvin autolaina!

Siirry Lainavertailuun

Mikä on autolaina?

Onko sinulla uuden auton hankinta harkinnan alla? Jos puhutaan yhtään uudemmasta autosta, niin sellaista ei tuosta vain osteta. Suurin osa ihmisistä hankkii autonsa osittain tai kokonaisuudessaan lainarahalla. Erimuotoista autolainaa voi saada niin pankeilta kuin muilta rahoitusalan toimijoilta.

  • Laina auton hankintaa varten
  • Voi lainaa pankilta tai rahoituspalvelulta
  • Voi olla vakuudeton tai vakuudellinen
  • Voi olla kulutusluotto tai erillinen autolaina

Autolaina voi olla kulutusluotto tai pankista haettu autolaina. Pankista haetut autolainat ovat vakuudellisia kulutusluottoja, joissa vakuutena toimii auto itse. Muilta palveluilta haettuna asuntolaina on käytännössä vakuudeton kulutusluotto, jolle ei siis anneta takeita. Näiden lisäksi monet autoliikkeet tarjoavat osamaksurahoitusta, joka on yllättävän kilpailullinen vaihtoehto.

Oikean lainaratkaisun valinta riippuu mm. auton hinnasta, käytettävissä olevista säästöistä sekä hakija- ja antajakohtaisista seikoista. Kulutusluotto on pankkilainaa kalliimpi, kun taas pankkilaina vaatii vakuuden ja on vakuudetonta luottoa vaikeampi saada.

Huom!

Lainapanimossa voit vertailla rahoituspalveluiden kulutusluottoja ja muita lainatuotteita 70 000 € asti. Hae vertailemalla halvin autolaina ilman sähläystä.

Autolaina vakuuksilla

Autolainaa hakiessa pankista tai kun hyödyntää autoliikkeen rahoitusta, täytyy lainalle asettaa vakuus hankittavan auton muodossa. Eli jos lainan takaisinmaksu ei onnistu, pankki tai liike voi lunastaa auton muutaman varoituksen jälkeen. Koska vakuudellinen laina on luotonantajalle riskittömämpi, saa lainalle vakuudetonta lainaa huomattavasti edullisemman koron.

Esimerkki:

Vakuudellisen autolainan laina-aika on tyypillisesti 1-10 vuotta ja sillä voi kattaa jopa 80-100 prosenttia auton hinnasta. Usein auton hankintaan tarvitaan lisäksi käsiraha. Vakuudellistenkin lainaratkaisujen kohdalla on paljon vaihtelua, eli vertailun hyödyntäminen kannattaa.

Vakuudeton autolaina

Autolaina ilman vakuuksia on myös yksi tapa rahoittaa auton hankinta. Vakuudetonta lainaa voi hakea suoraan netistä kymmeniltä eri rahoituspalveluilta yleiseen kulutustarpeeseen. Vakuudetonta lainaa saa pankkilainoja helpommin ja nopeammin ilman suurempia selvityksiä tai takauksia; laina maksetaan jopa heti tilille tai vähintäänkin 24 tunnin sisällä.

Vakuudeton autolaina sopii rahoitusratkaisuksi erityisesti, kun vakuutta ei voi yksinkertaisesti antaa, tai hakija ei halua selvittää vakuusasioita luotonantajan kanssa. Jos esim. ostaa käytetyn auton, ei tuo auto välttämättä edes kelpaa vakuudeksi, jolloin vakuudeton kulutusluotto on luonnollisempi vaihtoehto. Samalainen logiikka on myös yksityisten myyjien kohdalla, myös kun kyseessä on uudempi auto.

Huom!

Vakuudettomien lainojen ehdot vaihtelevat suuresti, mutta autolainat tuppaavat olemaan 10 000 ja 70 000 euron väliltä. Maksuajat voivat olla mitä vain 1 ja 15 vuoden väliltä. Vakuudettomuus nostaa luotonantajan riskiä, mikä näkyy lainan korossa ja muissa kuluissa. Vakuudetonta lainaa etsiessä kannattaa hyödyntää vertailua, mikäli haluaa löytää edullisimman.

Auton rahoitus osamaksulla

Autoliikkeet tarjoavat usein rahoitust auton hankintaan. Kyseessä on tarkkaan ottaen osamaksusta, joka tietenkin sopii auton kaltaiseen suurempaan hankintaan. Autoa maksetaan siis kuukausittaisella maksulla, tosin osamaksusopimuksen solmimisen yhteydessä hyvin usein pyydetään lisäksi käsiraha.

Osamaksujärjestelyä ei usein ajatella lainana, mutta tarkkaan määriteltynä kyse on todellakin eräänlaisesta kulutusluotosta. Monien hyödykkeiden kohdalla osamaksua voi hyödyntää ilman lisäkuluja, mutta autot hieman poikkeavat tästä. Autoliikkeiden tarjoamissa osamaksusopimuksissa on niin suurta vaihtelua, ettei niiden kannattavuudesta voi tehdä alustavia arvioita. Usein liikkeiden osamaksujärjestelyt ovat selvästi pankkilainoja kalliimpia, samassa hintaluokassa vakuudettomien kulutusluottojen kanssa. Toisaalta, silloin tällöin vastaan tulee hyvin kilpailukykyisiä osamaksusopimuksiakin. Tarjouksen edullisuus riippuu hakijan luotettavuudesta luotonantajan silmissä ja toisaalta, joskus liike saattaa haluta vauhdittaa kaupan syntyä reilulla tarjouksella.

Joskus osamaksurahoituksen voi saada jopa ilman korkoa, mutta näihin on luultavasti lisätty erilaisia lisäkuluja, kuten avaus- ja tilinhoitomaksuja. Nämä lisäkulut voivat nostaa lainan kokonaiskustannuksia huomattavasti. Tästä syystä jokainen laina, myös liikkeiden osamaksujärjestelyt, tulisi kilpailuttaa vertailemalla niitä muihin. Lainavertailussa hakija voi nähdä, miten lainatarjoukset vertautuvat muihin ja tehdä valistuneemman päätöksen autolainansa suhteen.

Autolaina vertailu kannattaa

Päädyit sitten hakemaan vakuudellista pankkilainaa tai vakuudetonta kulutusluottoa autolainaksi, niin voi käyttää parhaimman tarjouksen löytämiseksi. Auto on suuri hankinta ja mitä suuremmista summista puhutaan, sitä oleellisemmaksi vertailu ja kilpailuttaminen muuttuu. Totuus on, että hyväksymällä vain ensimmäisen vastaan tulevan lainatarjouksen, voi autostaan joutua loppujen lopuksi maksamaan tuhansia euroja enemmän, kuin jos olisi saanut lainan muualta.

Autolainoissa kannattaa tietenkin kiinnittää huomiota lainan korkoon ja mahdollisiin lisäkuluihin. Vakuudettomassa lainassa jossa on todella pieni korko, on luultavasti muita maksuja, jotka nostavat sen hintaa reippaasti. Nämä voivat olla esim. kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai avausmaksuja. Nämä muut kulut yhdessä varsinaisen koron kanssa muodostavat ns. todellisen vuosikoron, jonka avulla voi tehdä laskelmia lainan hinnan suhteen. Vaikka saisitkin pankkilainan auton kustantamiseksi, kannattaa sitäkin kilpailuttaa parhaan mukaan.

Autolainan kustannuksiin vaikuttaa myös sen takaisinmaksuaika. Pitkän laina-ajan luotossa kuukausittaiset lyhennyserät eivät välttämättä ole niin suuria, mutta laina-ajan venyessä joutuu maksamaan enemmän muita maksuja. Myös lainan korko kasvaa samanlaisessa suhteessa laina-ajan pidentyessä. Lyhyen maksuajan luotto on koroltaan taas pienempi, mutta kuukausierät ovat suhteessa paljon suuremmat. Tämä voi pistää hakijan ns. ahtaalle raha-asioidensa kanssa. Lainojen ehtoja kannattaakin pyrkiä miettimään aina monelta kantilta.

Lainapanimossa voit vertailla erilaisia lainatuotteita aina 70 000 euroon asti. Valitse lainasummasi ja etsi halvin autolaina heti.

Autolainan hakemisesta

Autolainoja myöntävät niin kivijalkapankit, autoliikkeet kuin verkossa toimivat rahoituslaitokset. Pankkien autolainoissa on verrattain matalat korot, mutta hakijakohtaiset vaatimukset ovat tiukemmat ja lainahakemuksen käsittelyssäkin kestää joitakin päiviä. Autoliikkeet taas tarjoavat osamaksurahoitusta heiltä ostetuille autoille. Molemmissa tapauksissa autolainalle täytyy antaa vakuus itse ostettavan auton muodossa. Näin pankit ja autoliikkeet pienentävät omia riskejään lainanannossa.

Verkossa toimivien rahoittajien tarjoamat autolainat ovat käytännössä vain perinteisiä vakuudettomia kulutusluottoja. Tällaiset autolainat ovat tyypillisesti koroltaan pankkilainoja kalliimpia, mutta nykyinen kova kilpailutaso lainamarkkinoilla on tehnyt näistäkin kilpailukykyisiä vaihtoehtoja. Näiden todellinen etu on se, että niiden hakeminen ja saaminen on suhteellisen mutkatonta; kulutusluottoa voi hakea netistä todella nopeasti ja lainasumman voi saada tililleen jopa saman päivän sisällä.

Pidä mielessä, että vastaanottamasi lainatarjoukset ovat aina tapauskohtaisia. Jos esim. tarkastelet lainavertailussamme eri luottojen viitetarjouksia, älä tee lopullista lainapäätöstä vain niiden tietojen perusteella. Luoton todelliset kustannukset selviävät vasta siinä vaiheessa, kun lainahakemus on hyväksytty ja lainatarjous ilmestyy sähköpostiisi. Siihen on laskettu lainan kustannukset sinun taloudellisen tilanteesi ja luottotietojesi perusteella.

Näin haet autolainaa

Tarkasteltuasi sivuiltamme löytyviä lainoja, voit helposti aloittaa lainanhaun lähettämällä haluamallesi toimijalle hakemuksen painamalla kyseisen toimijan kohdalta löytyvää lainanhaku-nappulaa. Näin siirryt rahoittajan kotisivustolle, jossa voit täyttää lainahakemuksen. Hakemuksen täyttö ei tosiaankaan sido vielä mihinkään, eli voit pyytää tarjouksia myös muista paikoista.

Mieti aina tarkkaan paljon otat lainaa

Autoa ostaessa kannattaa miettiä, kuinka paljon lainaa tarvitsee ja millaisella laina-ajalla. Joissain tapauksissa lainaa ei voi saada auton hinnan vertaa, vaan tarvitset myös hieman omia säätöjä. Toisaalta, lainaa ei kannatta ottaa turhaan hirveästi auton arvoakaan enempää, vaikka siihen mahdollisuus olisi.

Vaatimukset autolainan saamiselle

Autolainojen vaatimukset vaihtelevat paljon. Yleisiä ehtoja kuitenkin ovat:

  • Väh. 20 vuoden ikä
  • Säännölliset tulot
  • Hyvät luottotiedot
  • Vakituinen työsuhde

Et välttämättä saa haettua autolainaa, vaikka näennäisesti täyttäisitkin kaikki vaatimukset. Tämä johtuu siitä, että hakijoiden luottokelpoisuus ja lainatarjoukset määritellään aina tapauskohtaisesti. Jos sinulle ei myönnetä lainaa, voit kokeilla vaihtaa lainasummaa tai yksinkertaisesti vaihtaa luotonantajaa. Jos autoluottohakemuksesi on hylätty, voit suuntaa lainavertailuumme ja kokeilla lähettää hakemuksen jokaiseen lupaavalta vaikuttavaan paikkaan.

Halvin autolaina löytyy Lainapanimon avulla

Luotonantajien tarjonnassa on suuria eroja. Autolainan kaltaisessa suuremmassa lainassa pienetkin erot koroissa yms. voivat merkitä tuhansien eurojen lisäkuluja. Paras autolaina löytyykin pohtimalla vaihtoehtoja ja kilpailuttamalla lainoja vertailun ja hakemuskilpailun avulla.

Lainapanimossa on kaikki tarvittava valistuneen lainanhakupäätöksen tekemiseen. Voit tarkastella lainojen korkoja, lisämaksuja, laina-aikoja ja muita ehtoja mielesi mukaan ja näin verrata Suomessa toimivien lainanantajat keskenään. Vertailun käyttö ei voisi olla helpompaa; valitse vain lainasumma ja voit aloittaa vertailun. Löydettyäsi kiinnostavalta vaikuttavan toimijan tai useamman, voit lähettää näille hakemuksen muutamassa minuutissa. Tämä on ehkä helpoin tapa löytää edullisia lainoja. Koska jokainen tarjous on uniikki ja tapauskohtainen, et voi olla täysin varma lainasi edullisuudesta ennen tarjouksen vastaanottoa. Tämäkään ei sido sinua mihinkään, vaan voit ilman mitään kustannuksia olla vastaanottamatta lainaa. Kannattaa vertailla ainakin muutamaa tarjousta ennen päätöksentekoa.

Huom!
Autolaina auttaa monille niin tärkeän asian hankinnassa. Kyse on kuitenkin suhteellisen suuresta lainasta, eli järjenkäyttö kannattaa alusta alkaen. Luottovertailumme käyttämällä voit olla varma, että saat itsellesi parhaan rahoitusratkaisun.